• Felvételi információk A buddhista tanító szakon folyó oktatás célja a buddhista hittudomány különböző megközelítési módszereket alkalmazó ágaiban jártas szakemberek képzése.
  • Küldetés Főiskolánk elnevezése egyben legfőbb küldetésére is utal: hogy a Buddha tanításának kapuját az érdeklődők előtt kitárja.
  • Egyház Az egyház azzal a céllal jött létre, hogy a rendkívül sokszínű és gazdag buddhista hagyomány tanításait Magyarországon is közkinccsé tegye.
  • Oktatás A buddhista Tanítás különböző formákat ölthet, de elsősorban magában az emberben van jelen, és a felébredés belső útjának járása során ismerhető meg.
  • Közösségek A tanórákon túl egyénekre szabott, személyes mester-tanítványi viszonyt feltételező képzésre is van lehetőség, amely az alaposabb megismerést szolgálja.

Dr. Farkas Attila Márton

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola adjunktusa
(buddhista alaptanítások, vallástörténet, vallástudomány, meditáció elmélet, buddhista filozófia)

Bár kisgyerekkorom óta használom mindkét keresztnevem, pár éve a publicisztikáim és közéleti szerepléseim révén FAM lettem.

Voltam egyiptológus, kulturális antropológus, gyűjtöttem sziklarajzokat és ókori feliratokat az egyiptomi Keleti Sivatagban, voltam tagja a Magyar Antropológiai Társaságnak és a Magyar Vallástudományi Társaságnak, részt vettem pár műhelymunkában, több reménytelen terv kidolgozásában és pályáztatásában, s egy-két igazi kutatásban is. Írtam könyveket, esszéket, szakcikkeket, könyvismertetőket, kulturális és közéleti publicisztikákat, reklámelemzéseket, filmforgatókönyvet, drámát, sőt még szöveget is a Belgának. Rádióztam, tévéztem, előadtam, vitatkoztam, népneveltem, hol jól, hol rosszul. Voltam másfél évig katona még a szocializmusban, voltam megfigyelt hőzöngő ugyanekkor, voltam rendszerváltó, majd kiábrándult. Dolgoztam levéltári kezelőként, könyvtári segéderőként, ösztöndíjasként, még szociális munkásként is, amikor nem volt rendes állásom. Martin Ethelwolfként (ami a nevem tükörfordítása) két kiadást is megért ponyvaregény-főhős vagyok.

Egyike vagyok a Tan Kapuja 108 alapítójának, de ott voltam már a Buddhista Misszióban az ősidőkben. A 90-es években kezdtem itt tanítani, 2004 óta folyamatosan itt vagyok, és csupa érdekes dolgot oktatok.

E listára egy csöppet sem vagyok büszke, egyetlen siker ebben az életemben a kislányom.